Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naveen Andrews

30. 7. 2007


Datum a místo narození:
17.1.1962, Londýn, Velká Británie)

I když svalnatému a exoticky vyhlížejícímu herci v současnosti leží u nohou davy mladičkých fanynek, on zásadně dává přednost ženám o generaci straším. Britský herec indického původu se narodil 17. ledna 1969 poblíž Londýna ve velmi konzervativní rodině. Už v pěti letech prý prohlašoval, že by se jednou chtěl stát hercem. Po střední škole si svůj sen splnil a vystudoval hereckou školu Guildhall School Of Drama And Music - chodil do ročníku mimo jiné se slavným hercem Ewanem McGregorem.

"Pro barevné lidi není snadné získat roli ve velkofilmech. Hollywoodští a britští scénáristé pro nás úlohy nepíšou a režiséři nás odmítají obsadit do rolí postav, u kterých není jisté, jakou mají barvu pleti," prohlásil jednou kriticky Naveen. On osobně si však stěžovat nemusí. Zahrál si v řadě filmů - z těch nejznámějších jmenujme třeba Wild West nebo Anglický pacient a za své herecké výkony získal několik cen. Daří se mu i v poslední době. V roce 2004 se objevil ve velké roli v romantickém filmu Moje velká indická svatba a momentálně se připravuje na natáčení dalších dvou snímků.

Už v šestnácti se ukázalo, že mu imponují starší ženy. Začal žít se svou učitelkou matematiky, což mu přivodilo nemalé problémy. Jeho vlastní otec o něm prohlásil, že se chová jako gigolo, a spolužáci se mu posmívali na každém kroku. Vztah s bývalou profesorkou, která mu porodila syna Jaisala, je však dnes už minulostí. Teď Naveen žije v Los Angeles se svou přítelkyní, herečkou Barbarou Hershey. Svému vkusu ale zůstal věrný. Barbara je o plných jednadvacet let starší než on.

3 drby o Naveenovi Andrewsovi

1) Plné znění jeho jména je velmi dlouhé - Naveen William Sydney Andrews, přičemž křestní jméno Naveen znamená v sanskrtu "nový".
2) V anketě časopisu People byl Naveen zvolen nejpřitažlivějším mužem ze seriálu Ztaceni.
3) Miluje country hudbu. Už jako teenager byl zpěvákem a kytaristou jedné kapely.
Filmografie:

1991 - London Kills Me
1992 - Wild West
1996 - Kama Sutra: A Tale of Love
1996 - The English Patient (Anglický pacient)
1998 - Bombay Boys
1998 - Mighty Joe Young (Velký Joe)
2000 - Blessed Art Thou/A Question of Faith
2002 - Rollerball (Rollerball)
2004 - Bride & Prejudice (Moje velká indická svatba)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář